علائمی همچون اختلال در تکلم در حالت پیشرفته، دردهای شدید لحظهای در صورت و اندامها، مشکلات ادراری، اختلالات جنسی، خستگی و علائم مغزی به صورت افسردگی را بسته به مرحله بیماری و بخش آسیبدیده از دیگر علائم ممکن در MS برشمرد.
یک متخصصمغزواعصاب:
ابتلابهMS درزنان دوتاسه برابربیشازمرداناست
یک متخصص مغز و اعصاب گفت: شایعترین سن ابتلا به ام اس، حد فاصل 20 تا 40 سالگی بوده و شیوع بیماری در زنان دو تا سه برابر بیش از مردان است.
فرهاد گلی پور در گفت وگو با ایسنا، بیماری MS را یک بیماری سیستم اعصاب مرکزی معرفی کرد که در اثر تخریب بافت "میلین" در قسمتهای مختلف این اعصاب بروز میکند و افزود: استعداد ژنتیکی، عفونتهای ویروسی و مکانیسمهای خود ایمنی در بدن از مهمترین عوامل ایجاد بیماری ام اس به شمار میرود.
گلی پور، ام اس را شایعترین بیماری "نورولوژیک ناتوانی" و از کارافتادگی در بالغین جوان دانست و یادآور شد: عواملی همچون واکسیناسیون، جراحی و بیهوشی و استرس گاهی اوقات میتوانند از عوامل زمینهساز ایجاد این بیماری باشند.
این عضو انجمن ام اس ایران علائم بیماری "مولتیپل اسکلروزیس" را بسته به عمل تخریب در اعصاب مرکزی مختلف دانست و افزود: تاری دید معمولاً در یک چشم و اختلال در دید رنگی در اثر تخریب عصب چشم، سرگیجههای طولانی مدت، اختلال حرکت چشم، دوبینی، اختلال در تعامل و حرکت در پی تخریب ساقه مغز همچنین گزگز و کرختی در اندامها که شایع ترین علامت اولیه است در اثر تخریب نخاع بروز میکند.
گلی پور، علائمی همچون اختلال در تکلم در حالت پیشرفته، دردهای شدید لحظهای در صورت و اندامها، مشکلات ادراری، اختلالات جنسی، خسaتگی و علائم مغزی به صورت افسردگی را بسته به مرحله بیماری و بخش آسیبدیده از دیگر علائم ممکن در MS برشمرد.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اذعان به این مطلب که تاکنون درمان قطعی برای بیماری MS کشف نشده، درمانهای موجود را به دو گروه درمانهای تنظیمی سیستم ایمنی و درمانهای علامتی تقسیم کرد.
وی "کورتون" و "اینترفرونها" را به عنوان داروهای تنظیم کننده سیستم ایمنی معرفی کرد که موجب کاهش حملات و علائم MS میشوند.
گلی پور با بیان این مطلب که درمانهای علامتی صرفاً موجب درمان علائم منحصر موجود در انواع بیماری MS می شوند، افزود: درمانهایی همچون اکسیژن درمانی، طب سوزنی و استفاده از نیش زنبور گاهی پیشنهاد میشوند اما خیلی موثر نمیباشند.
این متخصص مغز و اعصاب، تغذیه سالم، ورزش مناسب به ویژه شنا، کاهش استرس، مصرف سبزیجات و میوهجات تازه و استفاده از روغنهای غیراشباع به خصوص روغن آفتابگردان را در جلوگیری از ابتلا به این بیماری و تشدید علائم آن موثر دانست و به مبتلایان توصیه کرد: از قرار گرفتن در معرض گرمای زیاد خودداری کنند.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی زنجان، شیوع MS در مناطق آب و هوایی معتدل را 5 تا30 مورد در هر صد هزار نفر از جمعیت عنوان و تصریح کرد: آمار MS در ایران نیز از رقم فوق تبعیت میکند و به نظر میرسد این بیماری در اصفهان تا حدودی شایعتر است.
این پزشک متخصص روشهای درمانی و داروهای مورد نیاز MS موجود در ایران را در رقابت با محصولات خارجی دانست و ادامه داد: از آنجایی که دولت از هزینههای درمان حمایت کرده و حتی داروهای خارجی نیز با سوبسید دولتی ارائه می شوند، لذا بیماران متحمل هزینه چندان بالایی نمیشوند.
گلی پور روشهای تشخیصی MRI، نوارهای چشم، گوش، بررسی مایع نخائی همچنین علائم بارز در بیمار را از جمله روشهای تشخیص بیماری MS معرفی کرد.
وی میزان ابتلا به MS را در سفیدپوستان بیشتر از سیاه پوستان عنوان کرد و افزود: در مناطق بسیار سردسیر و استوایی این بیماری دیده نمیشود.
منبع: سلامت نیوز