فتنه انگیختن و بددل کردن مردم نسبت به یکدیگر، یکی از برنامه هایی است که دشمنان نسبت به این ملت درنظر دارند. همین رادیوهای بیگانه، همین مراکز خبری، شاید بشود گفت نصف حرفهایشان طراحی شده است، برای اینکه بتوانند دلهای گروهی از مردم را نسبت به گروه دیگری بدبین و مکدر کنند
پرسش:
مقام معظم رهبری سال86 را سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی نامگذاری فرمودند. ممکن است سازوکارهایی را که منجر به تقویت وحدت ملی در سطح داخل کشور می شود بیان کنید؟
پاسخ:
اتحاد یا وحدت ملی یکی از مهمترین مباحث فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است که ریشه در هویت، تاریخ و ویژگیهای شخصیتی هر ملت و جامعه دارد. اصولا در میان بحران های ششگانه هر جامعه، بحران هویت از مهمترین و شاخص ترین بحران ها به حساب می آید.
چرا که اگر یک جمعیت و یا جامعه ای نتواند از بحران هویت خود عبور کند به طور طبیعی در حل سایر بحران ها مانند مشروعیت، مشارکت، توزیع، نفوذ و یکپارچگی نمی تواند موفق و کارآمد باشد. بحمدالله جامعه ما به برکت اسلام و انقلاب اسلامی هویت واقعی خود را بازیافته و ملیت خود را جدای از ارزشهای انسان ساز اسلام و اهل بیت(ع) تعریف نمی کند.
در این میان ساز و کارهای تقویت وحدت و انسجام ملی در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی قابل تبیین و تشریح است که مجال پرداختن به آنها در این مقال نمی باشد. اما کلامی که می تواند حق مطلب را در شرایط فعلی جامعه ما ادا کند و الهام بخش و سازنده برای مخاطبین باشد، در بیانات حکیمانه و گوهربار مقام معظم رهبری یافتیم که اینک آن را به شرح زیراز نظر می گذرانیم :
«... یکی از چیزهایی که وحدت ملی را تأمین می کند. این است که آن کسانی که سخنشان در میان مردم، حوزه تأثیری دارد، یا مسئولند، یا چهره موجه دینی اند، چهره روحانی اند، چهره سیاسی اند، در اظهارات خودشان کاری نکنند که یک گروه و جناح از مردم، دلهاشان نسبت به دیگران چرکین شود، فتنه انگیزی نکنند.
البته فتنه انگیختن و بددل کردن مردم نسبت به یکدیگر، یکی از برنامه هایی است که دشمنان نسبت به این ملت درنظر دارند. همین رادیوهای بیگانه، همین مراکز خبری، شاید بشود گفت نصف حرفهایشان طراحی شده است، برای اینکه بتوانند دلهای گروهی از مردم را نسبت به گروه دیگری بدبین و مکدر کنند!
... بعضیها همه همتشان این است که با شایعه پردازی، با جعل خبر، با پرداختهای تقلب آمیز خبر، ممکن است یک خبر اصلش هم راست باشد، اما به نوعی آن را پردازش می کنند تا مطلب دروغ و خلاف واقعی را در ذهن مخاطب القا کنند. دلهای مردم، جوانان و خوانندگان و شنوندگان خودشان را نسبت به مسئولان نظام بدبین کنند، آنها را دچار تردید کنند، این کار چه فایده ای دارد؟ جز کند کردن حرکت پیشرفت ملت و کشور، هیچ فایده دیگری ندارد.
جز اینکه مسئولان را در این کار مردد کند، مردم را نسبت به آینده ناامید کند، و نیروی عظیم امید را از مردم بگیرد، هیچ فایده ای ندارد. بعضی سعی می کنند افرادی را به همه نظام و یا به برخی از مسئولان نظام بدبین کنند، در حالی که اگر حقیقتاً سخن حقی وجود داشته باشد آن سخن حق ممکن است از طریقی به گوش مسئول یا مسئول مافوق او منتقل شود که آثار خیلی بهتری هم داشته باشد.
... بنابراین وحدت ملی یکی از اساسی ترین خواسته های یک ملت است. اگر ملتی با اتحاد کلمه در میدان اقتصاد وارد بشود، پیشرفت می کند، جنگی برایش پیش بیاید و وارد بشود، پیشرفت می کند، با وحدت ملی، آبروی ملت را بهتر می شود حفظ کرد.
یک ملت تمام آرمانهای بزرگ خودش را در سایه وحدت ملی می تواند به دست آورد. اختلاف، تفرق کلمه، جدایی دلها از یکدیگر، رودررو قراردادن جناحها و گروهها و اشخاص و شخصیتها با یکدیگر، نمی تواند هیچ خدمتی بکند. بنابراین، این یک اصل است که امیدواریم همه رعایت بکنند، این خواست و مطالبه ما از مسئولانی است که با افکار عمومی مردم سروکار دارند.»(1)
1- بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع زائران امام رضا(ع)، 1379.1.